Vastgesteld wijzigingsplan ‘De Streek, wijzigingsplan Gemeenteweg 199a Staphorst’

DeStaphorstgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Vastgesteld wijzigingsplan ‘De Streek, wijzigingsplan Gemeenteweg 199a Staphorst’.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Burgemeester en wethouders van Staphorst hebben op 18 januari 2024 het wijzigingsplan ‘De streek, wijzigingsplan Gemeenteweg 199a Staphorst’ (ongewijzigd) vastgesteld. Hieronder staat waarover het plan gaat. Ook leest u hoe u kunt reageren.Waar gaat het plan over?Op dit moment heeft het perceel achter de Gemeenteweg 199a een agrarische bestemming. Op deze bestemming mogen de gronden alleen gebruikt worden voor agrarische doeleinden. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van en het gebruik als een woning (2-onder-1 kap) mogelijk. Hoe kunt u het plan bekijken?Iedereen kan vanaf woensdag 7 februari 2024 het vastgestelde wijzigingsplan bekijken. Dit kan via:1.De landelijke website: https://www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ . Op deze website kunt u zoeken op het adres of het plannummer: NL.IMRO.0180.2102022010-VS01. 2.Het gemeentehuis: bij de balie ‘Omgevingsplein’. Hier kunt u de stukken bekijken. Dit kan alleen als u een afspraak maakt via: (0522) 467 467.Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het wijzigingsplan? Als u belanghebbende bent en het niet eens bent met het wijzigingsplan dan kunt u beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van donderdag 8 februari 2024 tot en met woensdag 20 maart 2024.U stuurt uw beroepschrift aan:De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van StatePostbus 200192500 EA DEN HAAGStelt u beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als u dit uiterlijk 20 maart 2024 doet, dan treedt het nieuwe wijzigingsplan nog niet in werking, totdat op uw verzoek is beslist.U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.Wanneer treedt het wijzigingsplan in werking? Het wijzigingsplan treedt in werking op donderdag 21 maart 2024. Enige uitzondering is als iemand vóór 21 maart 2024 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2024.

Dit artikel verscheen op deStaphorstgids.nl op 07-02-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Staphorst, deel het met je vrienden!

Auteur

Redactie deStaphorstgids.nl
Redactie deStaphorstgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Staphorst
  2. gmb-2024-52776

Gerelateerde berichten